Sunday, June 25, 2006

 

Research in Himachal Pradesh














Lunchplek in Manali















De stad Shimla is tegen de berg opgebouwd wat
een prachtig uitzicht geeft in het bergachtige landschap


17 juni 2006 t/m 27 juni 2006 - We zijn begonnen aan een tocht langs verschillende toeristische plaatsen in de staat Himachal Pradesh. We gaan op zoek naar producten waarin bamboe verwerkt kan worden. We starten in Shimla, vervolgens verder naar Manali waar we verblijven in Vashisht en eindigden in de plaats Dharamsala, waar we ook verblijven in een kleiner plaatsje in de omgeving: MCleod Ganj.

Hier bevind zich het centrum van de Dalai Lama. Waar wij niet van op de hoogte waren is dat er precies op de dag van onze aankomst een teaching werd gegeven door het opperhoofd van de Dalai Lama. Hierdoor konden we erg lastig een hotelkamer vinden: we moesten wachten tot er iemand uitgecheckt was.

Op deze tochten langs allerlei shops, ontdekten we dat er erg weinig bamboe te vinden is. In de souvenirs shop in Shimla, Manali en Dharamsala zijn voornamelijk veel kleren, tassen, tapijten, sieraden en andere handwerktechnieken in Tibetaanse stijl te vinden. Anderzijds is dit eigenlijk ook niet opmerkelijk voor deze regio: midden in de bergen en dicht tegen de Himalaya.

Er moet nog echt een markt worden ontwikkeld voor de bamboe producten, wat ook nog erg lastig is omdat de bevolking van India bamboe als een goedkoop product ziet. Wel zijn er kleine producten die met bamboe zijn gecombineerd te vinden, zoals tassen waarin bamboe verwerkt zit.



Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?